Het spelen van een bordspel gaat niet alleen. Je moet minimaal met twee personen zijn om een bordspel goed te kunnen spelen. Niet elk bordspel is geschikt om in duo te spelen. Vooral spellen waarbij je een duo moet vormen zijn niet geschikt om met slechts 2 personen te spelen. Je hebt dan nota bene geen tegenstander.

 

Top 10 bordspellen voor twee personen

De meest gespeelde bordspellen voor twee personen kun je bekijken in de top 10. Met de top 10 bordspellen voor twee personen zie jij in één oogopslag welk spel op dit moment erg populair is. Deze spellen zijn dan ook een musthave voor bordspel liefhebbers.

Meest gespeelde bordspellen voor 2 personen

Er zijn veel bordspellen geschikt voor twee personen. Dit varieert van een klassiek potje Ganzenbord of Monopoly tot het bekende Ticket to Ride of Azul. Deze spellen kun je, naast met 2 personen, ook met meerderen spelen. Als je bezoek krijgt van bijvoorbeeld familie of vrienden kun je deze bordspellen gezamenlijk spelen. Meestal kunnen er maximaal 6, 8 of 12 personen meedoen.

Daarnaast zijn er nog diverse bordspellen waar je met maximaal 1 duo deel kunt uitmaken van het spel. Denk daarbij aan Codenames Duet of 7 Wonders Duel. Dit zijn over het algemeen kleinere spellen die korter gespeeld worden maar daardoor niet minder leuk zijn.

Bordspellen voor stel

Bordspellen voor duo’s zijn er voor volwassenen maar ook voor kinderen. De gezelschapsspellen voor duo’s voor kinderen zijn erg leuk om met je broertje of zusje te spelen. Ook op school kun je met een klasgenootje een bordspelletje een duo doen. Wie weet wil de juf of meester wel een potje spelen tegen de winnaar!

Bordspellen voor twee personen voor onderweg

Wist je dat veel reisspellen ook geschikt zijn voor twee personen? Zo kun je samen een spel spelen terwijl je onderweg bent naar het strand of de skipiste. Je kunt de bordspellen voor een duo gebruiken in bijvoorbeeld de trein, de auto of het vliegtuig.