Wat zijn de leukste gezelschapsspellen van dit moment? De beste gezelschapsspellen hebben wij voor je in een top 10 geplaatst! De top 10 is samengesteld aan de hand van de populariteit, hoe vaak is een spel verkocht? Daarnaast is er gekeken naar het aantal positieve reviews.

 

Top 10 gezelschapsspellen 2020

 

Top 10 gezelschapsspellen

Wat zijn de populairste en leukste gezelschapsspellen van 2024? Wat wordt verstaan onder deze term? Het is een verzamelnaam voor een spel dat je met een gezelschap kunt spelen, zoals een familie of vrienden. Er zijn veel verschillende spellen te koop, maar hoe kies je het leukste spel uit dat bij je past? In de top 10 staan de beste tips, deze lijst kan je verder helpen bij het vinden van het ideale spel.

Beste gezelschapsspellen 2024

Onze top 10 gezelschapsspellen is altijd actueel. Wekelijks wordt de top 10 voorzien van een nieuwe versie, aan de hand van populariteit, aantal positieve reviews, spelbeleving en onze eigen bevindingen wordt deze top 10 lijst samengesteld.

Nieuwste gezelschapsspellen 2024

Welke nieuwe spellen komen er dit jaar uit? Of welke spellen zijn er recent uitgekomen? Ontdek hieronder de nieuwste spellen. De nieuwste spellen hebben nog niet veel reviews, ze moeten namelijk nog gespeeld worden. Ben jij als één van de eerste die een nieuw spel heeft gespeeld en wil je een leuke review schrijven? Stuur dan je verslag in, liefst met een leuke foto.

Welk spel past bij jou?

Naar wat voor spel ben jij, of zijn jullie, op zoek? Er zijn diverse soorten spellen. Populaire categorieën zijn:

  • strategisch – maak een plan om te winnen
  • vraag en antwoord – als je van lachen houdt dan zijn dit de ideale spellen
  • bordspellen – tactiek en geluk maken je tot winnaar
  • kaartspellen – spannend en veelzijdig

Betekenis

Een gezelschapsspel is een spel dat wordt gespeeld voor de gezelligheid, om met bekenden of familie de tijd te verdrijven. Vaak zijn dit bordspellen, maar ook bijvoorbeeld sjoelen en sommige kaartspellen worden als gezelschapsspel aangemerkt.

Gezelschapsspel volwassenen

Spellen voor volwassenen zijn anders dan versies vanaf bijvoorbeeld 8 jaar. Het taalgebruik kan anders zijn en vaak is het uitdagender doordat er meer regels zijn. Een spelletje doen met het hele gezin is altijd erg leuk, maar als de kinderen op bed liggen is het voor volwassenen ook leuk om spellen te spelen die alleen voor volwassenen zijn geschikt, bijvoorbeeld door de moeilijkheidsgraad of het taalgebruik.

Gezelschapsspel 2 personen

Veel spellen zijn gemaakt om met meerdere mensen te spelen, gemiddeld voor zo’n 4 personen. Er zijn echter ook meer dan genoeg leuke gezelschapsspellen die je met 2 personen kunt spelen. Het voordeel van deze spellen die je met twee spelers kunt spelen is dat je deze ook zonder visite samen met bijvoorbeeld je partner kunt spelen.