Bij een strategisch bordspel moet je goed nadenken over de stappen die je zet. Je moet al gaan nadenken over de stap die je tegenstander kan zetten als jij je pion op een bepaalde plaats neerzet. Bij strategische bordspellen moet je als het ware denken voor je tegenstander om hem of haar te slim af te zijn. Geluk speelt bij strategische bordspellen een mindere rol en is daarmee minder bepalend voor de eindstand.

De actuele top 10 beste strategische bordspellen en gezelschapsspellen zie je op bol.com:

Top 10 strategische bordspellen juni 2020

Ontdek de spellen die momenteel populair zijn en goede recensies hebben.

Top 10 Strategische bordspellen

Met een strategisch gezelschapsspel kun je vele keuzes maken. Het spel kun je daardoor op verschillende manieren spelen. Je raakt dan ook niet snel uitgekeken op een goed strategisch bordspel. De leukste strategisch bordspellen kun je in de top 10 bekijken, deze is samengesteld door onze redactie.

Strategische bordspellen volwassenen

Voor jong en oud zijn er verschillende bordspellen verkrijgbaar waarbij je strategisch moet denken. Speciaal voor kinderen zijn er Junior spellen die gebaseerd zijn op de editie voor volwassenen. Het spel is eenvoudiger gemaakt doordat vragen zijn veranderd of er zijn extra hulplijnen beschikbaar. Daarnaast zijn er ook speciale strategische bordspellen voor kinderen verkrijgbaar. Een voorbeeld daarvan is Ticket to Ride waarbij je een treinreis door Europa maakt.

Populaire strategische bordspellen

Voor volwassenen zijn er diverse (bekende en minder bekende) strategische gezelschapsspellen verkrijgbaar. De meest bekende strategische bordspellen zijn de Kolonisten van Catan en Risk. Niet voor niets zijn dit nog steeds erg populaire spellen en worden deze nog veel verkocht. Naast deze klassieke bekende spellen zijn er ook minder bekende spellen op de markt. Peaky Blinders is daar een voorbeeld van. Bij dit strategische bordspel ga je terug in de tijd naar de jaren ’20 en speel je een gangster in Birmingham.

Beste strategische gezelschapsspellen

Wat de zoektocht naar een leuk en populair strategisch bordspel eenvoudiger maakt is een top 10. In de top 10 strategische bordspellen zie je welk bordspel het meest wordt gespeeld en is voorzien van de beste beoordelingen. Gebruik deze top 10 bij het zoeken naar een nieuw bordspel met een strategische karakter.