Bordspellen zijn er in vele soorten. De één is erg bekend en de ander wat minder. De klassieke bordspellen kent iedereen. Wie kan nu zeggen dat hij of zij nog nooit een potje Ganzenbord of Monopoly heeft gespeeld? Deze klassieke bordspellen komen nog uit de tijd van ‘vroeger’. Geen lastige spelregels maar gewoon een eenvoudig bordspel dat voor veel plezier zorgt.

Top 10 Klassieke bordspellen

Ken jij alle klassieke bordspellen uit je hoofd? Het spelen van klassieke bordspellen doet menigeen direct terugdenken aan vroeger. De Oud Hollandse bordspellen herken je niet alleen aan het ouderwetse lettertype maar ook aan de eenvoud. Tegenwoordig zijn de spellen voorzien van vele spelregels wat het soms lastig te begrijpen maakt. Een klassiek bordspel zoals Mens-Erger-Je-Niet heeft slechts enkele spelregels waardoor er nooit vals gespeeld kan worden.

Klassieke bordspellen als gezelschapsspel

Het spelen van klassieke bordspellen of klassieke gezelschapsspellen kun je met twee personen doen maar ook in groepsverband. Zo kun je met meerdere vrienden, of samen met je kinderen dobbelen met Ganzenbord en Levensweg of het uitvoeren van vragen en opdrachten bij het spel Risk en Triviant.

 

 

Populaire Oud Hollandse bordspellen

De klassieke bordspellen kun je in een top 10 bekijken. Het meest populaire klassieke bordspel staat daarbij op nummer 1. Er zijn veel klassieke bordspellen te spelen. Door gebruik te maken van de klassieke bordspellen top 10 zie je in één oogopslag welk spel je absoluut moet spelen. Op basis van onze eigen ervaring en de reviews van anderen is de top 10 klassieke bordspellen samengesteld.

Klassieke bordspellen voor jong en oud

Of je nu jong of oud bent, samen of met vrienden bent of met je gezin een spel wilt spelen, de klassieke bordspellen staan garant voor een leuke middag of avond. Sommigen kunnen uren achter elkaar doorgaan met Monopoly terwijl een ander na één ronde al is uitgespeeld met een klassiek gezelschapsspel zoals Mens-Erger-Je-Niet. Ben je met een grotere groep? Maak dan teams aan die tegen elkaar spelen. Zo maak je er een leuke competitie van.